Interview XXlerator: Ran-D & Villain (Dutch only)

15.11.2011
Interview: Ran-D & Villain

Voorafgaand aan de presentatie van het allereerste officiële XXlerator anthem, sprak Matrixx met de makers ervan: Ran-D en Villain! Een kort vragenvuur over het verleden en nu!

Ran-D, je hebt een ongelooflijk 2011 meegemaakt. Van upcoming talent ben je uitgegroeid tot een grote jongens in de scene. Hoe heb je dit jaar tot nu toe ervaren?

2011 Overtreft gewoon al mijn verwachtingen. Dromen komen letterlijk uit in 2011, met super vette optredens als Hard Bass, Defqon en ga zo maar door. Het Unleashed album dat we met A2 Records hebben gedaan is erg goed ontvangen en was zeker één van de hoogtepunten van 2011. De samenwerkingen die ik hiervoor heb gedaan, met mannen als Wildstylez, Zatox en Zany waren echt vet om te doen. Één van de mooiste dingen van 2011 was waarschijnlijk nog wel het debuut van Gunz For Hire op Decibel, samen met mijn maat Thijs (DJ Adaro). We hebben hier erg lang naartoe gewerkt, en als ‘t dan zo goed wordt ontvangen, dan voelt dat geweldig!

En dan staat natuurlijk ook nog Qlimax voor de deur, waar ik zowel solo als met Gunz For Hire zal optreden. Dit is gewoon te goed om waar te wezen. Ooit stond ik als bezoeker van Qlimax in ‘t Gelredome en zei ik tegen een maat van me: “Man, als je hier toch ooit zou mogen draaien, voor zo’n groot publiek, met zo’n show er omheen, dat moet toch echt te gek zijn.” En nu na zoveel jaren komt deze droom uit. Dat is bijna onwerkelijk!

En last but not least, ben ik natuurlijk met het 10 Jaar Matrixx – XXlerator anthem bezig. Ik kijk echt uit naar de 10 jaar Matrixx avond, waar we als Gunz For Hire optreden. Op deze avond zal ‘t anthem ook gepresenteerd worden, ik kan niet wachten! Nee, 2011 Kan echt niet meer stuk voor mij! 🙂

– Villain, je bent één van de bekendste MC’s van de hardstyle scene. Naast je werk als MC’er ben je echter ook zeer actief in de studio. Wat doe je daar allemaal?

Inderdaad. Naast het hosten van feesten maak ik regelmatig nieuwe tracks met collega’s, zoals ik nu met Ran-D heb gedaan voor XXlerator. Daarnaast ben ik op nog veel meer vlakken creatief bezig. Ik schrijf/bedenk teksten en Storylines voor introshows en trailers van feesten. De audio voor showtjes maak ik meestal zelf, wat ik dan goed afstem met degene die uiteindelijk de video of de show moet maken. Voor XXlerator denk ik ook veel mee met de creatieve dingen en werk ik mee achter de schermen. Mijn laatste project was de 10 years Matrixx XXlerator trailer. En op deze manier kom ik de week door! 🙂

– Ran-D, je hebt recentelijk je complete studio verbouwd. Wat heb je veranderd/verbeterd?

Haha, jullie zijn goed op de hoogte 😉 De verbouwing draaide allemaal om ‘t verbeteren van de akoestiek. Ik ben daarvoor naar een andere ruimte verhuist en ik heb deze grondig aangepakt. Dat houdt in metingen doen en aan de hand daarvan een bouwplan maken. Ik werk nu sinds een paar weken in deze ruimte en ben er al aardig aan gewend. ‘t Is echt fijn om in een ruimte te werken waar je van weet dat deze betrouwbaar is.

Lees meer…

Volg Ran-D online via Twitter: http://twitter.com/djrandofficial , Facebook:http://www.facebook.com/djrandofficial en YouTube: http://www.youtube.com/djrandofficial