Interview: Headhunterz | dance4life (dutch only)

26.04.2012

Ruim een maand geleden lanceerde hardstyle-dj Headhunterz Sacrifice, een compilatie van niet eerder uitgebrachte tracks uit 2011. Sacrifice is niet zomaar een plaat: de gehele opbrengst ervan gaat namelijk naar dance4life. Inmiddels zijn we een paar weken verder en kijken we met Headhunterz terug op het project: “Je hoeft niet in de put te gaan zitten om iets goeds te doen voor de wereld. Juist met positieve energie verzet je bergen.”

Waarom koos je specifiek voor dance4life?

“dance4life past heel erg bij wie ik ben. We spelen natuurlijk ook een beetje in dezelfde speeltuin; voordat ik iets met de organisatie te maken had zag ik de naam al heel vaak voorbij komen op feesten waar ik draaide. De visie vind ik te gek: lekker dansen en genieten voor het goede doel. Je hoeft niet in de put te gaan zitten om iets goeds te doen voor de wereld. Juist met positieve energie verzet je bergen.”

Hoe zijn de reacties op Sacrifice en je samenwerking met dance4life?

“De reacties zijn super, beter dan ik had durven dromen. Mijn fans hebben een tijdje op Sacrifice moeten wachten, maar zijn nu des te blijer dat ze de tracks kunnen kopen. De samenwerking met dance4life heeft me zoveel energie en creativiteit opgeleverd, dat ik stiekem hoop dat de samenwerking nog een staartje krijgt.”

Ga je nog iets speciaals doen met Sacrifice de komende tijd?

“Ik ben natuurlijk net begonnen met Radio 538 en dat loopt gewoon door. Verder is het is bijna zomer, dat betekent tijd voor grote feesten en festivals waar ik de tracks veel zal draaien.”

Je bent voortaan elke week bij Barry Paf op Radio 538 te horen. Een goede manier om hardstyle onder de aandacht te krijgen bij een groter publiek? Of zorg jij stiekem voor meer luisteraars voor Barry?

“Haha, ik denk dat we er allebei vruchten van plukken. 538 krijgt ineens respons vanuit een soort dode hoek. Mijn fans zijn enorm actief op Twitter en Facebook en voor radio 538 gaat daarmee een deur open naar een publiek dat misschien wel heel erg onderschat wordt. Ik vind het te gek om via dit kanaal mensen te bereiken die uit zichzelf nooit in aanraking zouden komen met hardstyle. Wie weet zijn ze wel aangenaam verrast en draaien ze het volume wat omhoog terwijl ze van hun kantoor naar huis rijden.”

Er is op Twitter veel vraag naar een speciale mix of speciaal nummer voor dance4life. Gaat die er ooit komen?

“Why not? Het lijkt me een eer om dat te mogen doen. Ik moet er wel tijd voor vrij zien te maken, maar het lijkt me geweldig. Het liefste zou ik dan natuurlijk inspiratie op willen doen tijdens een bezoek aan één van de projecten van dance4life in Afrika.”

Wat zou je tegen alle jongeren op de wereld willen zeggen?

“Geniet van het leven, ga lekker los op feesten en steun dance4life. Ervaar hoe goed het voelt om je geluk te delen en je energie te gebruiken om andere mensen te helpen.”