Interview (Dutch only): The Prophet – 25 jaar in het vak (Betribes)

22.04.2011
Je zit dit jaar 25 jaar in het vak, dat is al een flinke tijd. Vertel eens hoe je 25 jaar geleden de muziekwereld bent gerold?

“Sowieso had ik van kleins af aan al een grote passie voor muziek. Van Elvis tot hiphop, van Oosterse muziek tot hardcore. Het echte draaien begon rond 1981 (ja ja ,mensen) in de hiphop tijd. Mijn helden waren toen mannen als Grandmaster Flash , Sugarhill Gang, Afrika Bambaata, etc. Ik probeerde te scratchen en mixen met draaitafels zonder pitch, haha.

Ik weet het nog goed, mijn eerste ‘club’ was rollerdisco ‘Het Nijlpaardenhuis’ in Amsterdam. Daar draaide ik eigenlijk iedere avond (gratis) voor de fun! Ik had daar beschikking tot goede apparatuur en zij kochten de platen. Ja, het was toen inderdaad nog allemaal vinyl haha.

De rollerdisco sloot op een gegeven moment zijn deuren en in rolde eigenlijk direct door naar Akhnaton , dé hiphop tent van Amsterdam uit die tijd (1988)! Daar stond ik dan als enige blanke in de tent achter de dj booth, haha.

Ook die tent ging sluiten (lijkt bijna alsof het aan mij lag!) en ik kwam daarna eigenlijk pas in aanraking met wat we nu ‘house muziek’noemen. Dat was eind jaren ’80.

Lees meer…