Fantasy Island

Date: 02.06.2012

Location: Enschede

Time: 12:00 - 00:00

Groot nieuws rondom Fantasy Island Festival

Fantasy Island 2011 stond in het teken van de nieuwe locatie in Enschede. Hoewel de weersvoorspellingen aangaven dat het eiland zou onderlopen, brak het wolkendek rondom Fantasy Island in twee en is er gedurende de dag enkel een verfrissend druppeltje gevallen, zelfs de zon liet zich regelmatig zien. In 2012 zal Fantasy Island wederom een aantal grote veranderingen ondergaan; allereerst is er een nieuwe partij die de organisatie van dit festival op zich gaat nemen, namelijk Absolutely Fresh. Deze organisatie is direct bezig gegaan met het zoeken van een aantal grote samenwerkingspartijen om daarmee te kunnen garanderen dat Fantasy Island dit jaar keihard het festivalseizoen kan inluiden!

 

Area’s Fantasy Island 2012

Mainstage hosted by Scantraxx

Grondlegger van het label Scantraxx Dov Elkabas, beter bekend als The Prophet, zorgde tien jaar geleden voor het oprichten van een label, dat inmiddels een begrip is in de hedendaagse hardstyle scene. Iedereen die ook maar een klein beetje hardstyle bloed door zijn aderen heeft stromen kent dit label en weet dat het niet enkel hun missie is om kwaliteit te bieden, maar dat dit tevens hun vurige passie is.

Tien jaar bestaan in een scene die zo aan verandering onderhevig is mag als uniek aangemerkt worden en is daarom ook een duidelijke  reden om het beste van de afgelopen tien jaar bij elkaar te laten komen op de mainstage van Fantasy Island. Scantraxx heeft een selectie gemaakt van artiesten die enkel het beste bieden dat er te vinden is en aangevuld met spectaculaire shows, is onvermijdbaar te stellen dat Fantasy Island een parel van een mainstage heeft in 2012.

Scantraxx kijkt met veel dankbaarheid terug op de afgelopen tien jaar, kijkt vol frisse zin uit naar de komende tien jaar en omschrijft met hun slogan precies datgene waar hardstyle om draait:

“We are one”

Hardcore hosted by Neophyte Records

De hardcoretent zal dit jaar worden gehost door een van de grootste hardcorelabels ter wereld. De gehele Neophyte familie zal in karavaan de tocht maken naar Enschede om tot ver over de grens te laten horen dat er nergens zo hard geknald wordt als op Fantasy Island. Alle kopstukken zullen te horen zijn en verwacht enkele heftige live optredens die de aarde onder Fantasy Island zullen doen beven!

Raw-hardstyle hosted by B-Front & Friends

Voor het eerst zal er naast de mainstage ook in een tent hardstyle te horen zijn, en wel met een erg rauw randje, want niemand minder dan mister B-Front heeft zijn vrienden uitgenodigd om ervoor te zorgen dat niemand Fantasy Island verlaat zonder een aanstormende dosis spierpijn. Gedurende de hele dag zal er in hoog tempo geknald worden op de raw-hardstyle beats van B-Front & Friends.

Early Sounds Area

Waar early staat voor vroeger, zal dat op Fantasy Island staan voor de stijlen van “toen”. Denk bijvoorbeeld aan een dikke early hardstyle set, gevolgd door een mix van happy tot early hardcore en overgoten met een vette saus van classics. Dit alles gemixed en getrickt door artiesten die ook destijds al in de voorste linies van de hardere stijlen stonden en dus precies weten hoe ze het gevoel van toen naar nu moeten halen.

Voorverkoop start 1 februari

De voorverkoop voor Fantasy Island start op woensdag 1 februari om klokslag 20:00 uur op www.fantasyislandfestival.com. De eerste kaarten zullen tegen het speciale earlybird tarief worden verkocht; zodra deze kaarten zijn uitverkocht zijn kaarten tegen het normale tarief verkrijgbaar.

Earlybird tickets kosten             27,50 excl fee

Regular tickets kosten             37,50 excl fee

In vergelijking met 2011 zijn de kaarten licht gestegen in prijs; de reden hiervan is de alom besproken btw verhoging op festivalkaarten. Omdat Absolutely Fresh niet de volledige verhoging wil doorberekenen aan haar gasten heeft ze besloten zelf ook een gedeelte te dragen en is het daarom gelukt de prijs van de entreetickets op een redelijk niveau te houden.

Combitickets

Net als vorig jaar zullen er combitickets verkrijgbaar zijn voor Fantasy Island en Freshtival (27 mei). Deze kaarten zullen echter pas verkrijgbaar zijn als bij beide festivals de earlybird verkoop is gestopt. De goedkoopste manier om voor Fantasy Island en Freshtival kaarten aan te schaffen is door gebruik te maken van de early bird acties.

Line up, website en trailer

De line up, website en trailer zullen in de loop van februari worden gereleased, houd de website, sociale media en nieuwsbrief goed in de gaten voor acties rondom de verschillende lanceringen.

 Aftermovie 2011

http://youtu.be/2_0mfztfQE0?hd=1

Blijf op de hoogte

Alle nieuws rondom Fantasy Island wordt als eerste geplaatst op www.fantasyislandfestival.com, verder zullen er voor volgers van www.facebook.com/fantasyislandfestival en www.twitter.com/_fantasyisland_ speciale acties worden georganiseerd, zorg dus dat je hier bij bent.